Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-انگار فراهم کردن مقدمات برای تسهیل ازدواج جوانان فقط در حرف و روی کاغذ است وهمچنان بانک‌ها نسبت به آسان شدن پرداخت تسهیلات ازدواج سخت گیری دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند ، وام ازدواج اگر چه نمی‌تواند به تنهایی همه موانع بر سر راه جوانان برای ازدواج را بردارد اما برای خیلی از آنها کمکی بزرگ تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند که با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و رشد بی سابقه قیمت‌ها در زمینه مسکن، تهیه جهیزیه و ... باز هم این رقم از وام ازدواج کافی نیست، اما با این حال می‌تواند برخی گره‌های مسیر تشکیل خانواده را باز کند.

بسیاری از زوجین جوان برای دریافت کمک هزینه ازدواج اقدام کرده‌اند، اما گویا جوانان باید برای دستیابی به این وام کفش آهنی داشته باشند، چراکه تاکنون موانع زیادی بر سر راه پرداخت وام قرار دارد.

یکی از آشکارترین موانع دریافت تسهیلات ازدواج، داشتن ضامن و شرایط دشوار بانک‌ها برای پذیرش آن است و بر اساس شرایط درج شده در سایت مربوط به پرداخت تسهیلات ازدواج، بانک‌ها موظف به پرداخت این وام با یک ضامن معتبر یا در نظر گرفتن یارانه زوجین به عنوان ضامن هستند.

این در حالی است که برخی بانک‌ها بدون در نظر گرفتن قوانین مربوطه، وجود یک ضامن را برای پرداخت وام کافی ندانسته و وجود سه ضامن را ضروری می‌دانند.

انگار فراهم کردن مقدمات برای تسهیل ازدواج جوانان فقط در حرف و روی کاغذ است و بر اساس مصوبات و ابلاغیه‌های بانک مرکزی دریافت تسهیلات 75 و 100 میلیونی ازدواج در سال 1400 با وجود فقط یک ضامن معتبر برای هر فرد یا دریافت سفته به ‌ازای هر نفر میسر می شود.

همچنین بازنشستگان و فرد کاسب و فعال اقتصادی دارای پروانه کسب نیز به عنوان ضامن باید پذیرفته شوند.

بسیج سازندگی استان مرکزی 1100 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پرداخت کردتشریح نحوه ثبت‌نام و پرداخت تسهیلات 7 میلیون تومانی به بازنشستگانارائه بسته‌های ویژه تسهیلاتی بانک توسعه تعاون به مناسبت هفته تعاون

درباره متقاضیان تسهیلات در مناطق روستایی، ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تایید شود (ممهور به مهر شورا) کافی است. 

همچنین دریافت سفته، چک معتبر، سپرده‌های متقاضی و بستگان آن ها هم از جمله دیگر وثیقه‌هاست که از نظر بانک مرکزی پذیرفتنی است.

در سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج هم تاکید شده است که بانک‌ها و مؤسسات اعتباری می‌توانند یارانه پرداختی به اشخاص را هم به‌ عنوان تضمین وام ازدواج قبول کنند.

 بانک مرکزی اعلام کرده است چنان چه زوج‌ها در سامانه ازدواج هر دو نفر، یک بانک را انتخاب کرده باشند، ارائه یک ضامن معتبر، منوط به کفایت میزان حقوق دریافتی آن ضامن برای اقساط هر دو قرارداد امکان‌پذیر است.

همچنین بنابر اعلام بانک مرکزی «اگر خود فرد متقاضی، کارمند رسمی یا پیمانی دولت، نیروی نظامی و انتظامی، نهادها و مؤسسات عمومی (مانند کمیته امداد، شهرداری‌، هلال‌احمر و بنیاد)، بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری باشد با ارائه گواهی کسر از حقوق خود، دیگر نیاز به ضامن ندارد و چنان چه متقاضی دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به همان بانک دریافت‌کننده یارانه خود مراجعه کرده باشد، مراتب در چارچوب بخشنامه‌های مربوط به اعطای تسهیلات به پشتوانه یارانه واریزی قابل اجراست.

 اما با وجود همه این تسهیلات بانک مرکزی برای هموارسازی مسیر پرداخت تسهیلات ازدواج، بسیاری از بانک‌ها راه خود را می روند و از انجام این دستورالعمل‌ها برای پرداخت سر باز می زنند در حالی که این اقدام باعث شده است بسیاری از زوج‌های جوان در چالش تامین ضامن معتبر گرفتار باشند.

یک زوج جوان که اوایل سال 99 ازدواج کرده اند، در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: هر دو مشمول وام 100 میلیونی ازدواج می شوند و اواخر سال گذشته در سامانه ثبت نام کرده و پس از گذشت چهار ماه انتظار در صف تسهیلات منتظرمانده اند ( در ابتدای سال جدید تامین اعتباری برای تسهیلات ازدواج انجام نشد) پس از چهار ماه برای ارائه مدارک هردو به یک بانک معرفی شدند و بانک هم برای هر کدام از آن ها درخواست دو ضامن کرد.

 وی گفت: شنیده بودیم برای هر نفر یک ضامن کفایت می کند اما بانک برای هر نفر یک ضامن کارمند می خواهد و پروانه کار هم نمی پذیرد، حتی یک ضامن  را که نیروی شرکتی یک اداره  بود معرفی کردیم که پذیرفته نشد.

فردی هم با ارسال پیامک از درخواست یک بانک در بیرجند برای معرفی سه ضامن تسهیلات ازدواج گلایه کرده است و با کارمند یک بانک هم صحبت می کنیم که می گوید: برای تسهیلات ازدواج هر نفر دو ضامن باید معرفی کند و در صورتی که ضامن کارمند باشد و حقوقش به همان بانک پرداخت شود همان یک نفر برای ضمانت کافی است.

وی افزود: اما طبق مصوبات درون بانکی، بانک مصلحت سنجی می کند و اگر چه مصوبات بانک مرکزی برای سختگیری کمتر درباره ضامن تسهیلات ازدواج است اما تصمیم گیری نهایی را بانک عامل انجام می دهد.

 معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی نیز به خبرنگار ماگفت: متقاضیان تسهیلات ازدواج می توانند شکایات خود از بانک‌ها را در سامانه بانک مرکزی ثبت کنند تا رسیدگی شود.

قناد افزود: در این موارد ناهماهنگی میان بانک‌ها وجود دارد و به عنوان متولی امور جوانان درخواست‌هایی برای برگزاری جلسه با شورای هماهنگی بانک ها داشته ایم که تاکنون میسر نشده است.

 وی یادآور شد: این که بانک‌ها در گرفتن ضامن برای تسهیلات ازدواج هر کدام به یک روش برخورد می کنند نیازمند بررسی است و پیگیر این موضوع خواهیم بود.

انتهای پیام/254/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پرداخت تسهیلات ازدواج ضامن معتبر بانک مرکزی یک ضامن یک بانک بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۸۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال

ایسنا/لرستان معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان بر تسریع در روند تکمیل پرونده و پرداخت تسهیلات اشتغال مربوطه به جزء سوم تبصره ۱۸ قانون بودجه در سال ۱۴۰۲ تأکید کرد.

سیروس ابراهیمی سیزدهم اردیبهشت ماه در جلسه‌ی بررسی تبصره ۱۸ قانون بودجه استان، اظهار کرد: اعتبار مربوط به جزء سوم تبصره ۱۸ قانون بودجه در سال ۱۴۰۲ از آذرماه گذشته به بانک‌ها پرداخت و روند کار در اختیار دستگاه‌های اجرایی متعهد قرار گرفت که در پایان سال گذشته بیش از ۴۴ درصد آن پرداخت شد.

وی ادامه داد: هدف گذاری که در کشور برای پرداخت این تسهیلات در کشور در نظر گرفته شده پرداخت ۷۰ درصدی بوده که امیدواریم با توجه به باز بودن سامانه پرداخت در بانک‌ها و تسریع روند تکمیل پرونده و معرفی به بانک‌ها از مرز ۷۰ درصد نیز عبور کنیم.

معاون استاندار در مورد بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: در این بخش از پرداخت تسهیلات نیز در سطح کشور وضعیت خوبی داشته و جزو دو استان برتر کشور هستیم.

ابراهیمی گفت: در جزء چهارم تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۲ نیز که در اختیار دستگاه‌های حمایتی است به خوبی عمل شده و از ۱۳۰۰ میلیارد سهم استان تاکنون بیش از ۱۰۰۰ میلیارد جذب و پرداخت شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • مشارکت‌های مردمی چشم انتظار تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی هستند
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • بانک‌ها در پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت همکاری کنند
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • جذب ۱۰۰۰ میلیارد از تسهیلات تبصره ۱۸ در لرستان
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد